• Külföld
Faktor

Megóvják az állatokat, teknősök miatt állították le az építkezést

A földterület egy része ráadásul védett övezet.

Illusztráció: Wikipedia

Illusztráció: Wikipedia

Nem adott engedélyt egy hotelkomplexum megépítésére a környezetvédelmi hivatal Mexikóban, mert a szállodát a tengeri teknősök egyik legfontosabb mexikói fészkelőhelyének közelében akarták felhúzni.

A 23 épületből álló szállodakomplexumot és a hozzá tartozó mesterséges tavat a Tulum tengerparti üdülőhelytől északra elterülő Xcacel strandhoz közeli földterületen építették volna meg - írja az MTI. A szövetségi környezetvédelmi minisztérium közleménye szerint azonban a projekt komoly fenyegetést jelentene a partszakaszra, amely "a tengeri teknősök legnagyobb megfigyelt fészkelőhelye az egész Yucatán-félszigeten".

A Xcacel ad otthont az álcserepesteknősök, a közönséges cserepesteknősök és a közönséges levesteknősök egyik legfontosabb mexikói fészkelőhelyének a Karib-tengeri térségben. A földterület egy része ráadásul védett övezet. A partszakasz mögötti földterület egy részére azonban már az 1990-es évek óta fenik a fogukat az ingatlanfejlesztők. A természetvédelmi hatóságoknak korábban már legalább egy projektet, egy "ökohotel" megépítését sikerült megakadályozniuk

Kommentek:

Top 0