• Külföld
Faktor

A teflonos serpenyők miatt kisebb a férfiasság

Egy új kutatás szerint a teflonos serpenyőknek is köze lehet ahhoz, hogy kisebb lett a férfiak pénisze.

Egy új olasz kutatás arra mutat rá, hogy köze lehet a kisebb péniszméretnek egy vegyi anyaghoz, amelyet a teflonos serpenyők gyártásánál is használnak. Sőt, még a gyorskaják csomagolásában és egyes gyógyszerekben is megtalálható.

A Padovai Egyetem kutatói szerint azokban a régiókban kisebb a férfiak péniszmérete, ahol a folyó szennyezve van ezzel a bizonyos PFC nevű vegyi anyaggal. A kutatás során összesen 383 férfi péniszét vizsgálták meg: 212-ét Padovában, a maradék 171-ét pedig más területeken.

Az átlagos péniszméret – petyhüdt állapotban – 1,25 cm-rel volt kevesebb, ráadásul e szervek észrevehetően vékonyabbnak is tűntek. A tudósok szerint a péniszek átlagosan 12,5%-kal voltak rövidebbek és 6,3%-kal vékonyabbak az átlagosnál a szennyezett területeken.

A Padova környéki folyót egyébként kémiai gyárak és szennyvíztisztító telepek szennyezték, a vízben pedig nagy mértékben mutatták ki a PFC nevű vegyi anyagot, amit a teflonos termékek gyártása során egészen 2013-ig használtak.

Úgy tudni, a PFC nevű vegyi anyag a tesztoszteron-receptorokra van hatással, ezáltal csökken a férfi nemi hormon az emberi szervezetben. Egyébkén nemcsak a péniszméretre van befolyással, de a spermiumokra is. A szervezetbe étkezés, ivás és belégzés útján kerül, és mérgező hatása is lehet.

A kutatás vezetője, dr. Andrea Di Nisio szerint a PFC-szennyezés egészen 1977-ig nyúlik vissza, és egy nagyon aggasztó problémáról van szó. A PFC más egészségügyi problémákért is felelős: korai menopauzát és húgyhólyagrákot is okozhat - írta a Blikk.

Kommentek:

Top 0