• Belföld

Taxisok és Uber-sofőrők veszekedtek éjszaka - videó!

Körülbelül 40 taxi zárja le a forgalmat a Deák téri templomnál, az Andrássy úton és a Bajcsy-Zsilinszky úton. Rendőrök segítik az autósokat. A tervek szerint szerda éjfélig mindenképpen maradnak.

Autókat rugdostak, volt, amelyiket le is köpték éjszaka a taxisok Budapesten. Úgy tudjuk, egyelőre nem indult  eljárás senki ellen, de volt, ahol a rendőröknek kellett szétválasztaniuk a sofőröket. Néhány taxis szinte szó szerint vadászott az uberes sofőrökre éjjel, erről az index.hu írt. A taxisok szerint viszont szándékosan provokálták őket az Uber-sofőrök. Az egyik ilyen vitáról az internetre is felkerült videó. A hitelességét viszont egyelőre nem sikerült ellenőrizni.

Közben még mindig tart a tüntetés a Deák térnél. A Bajcsy-Zsilinszky út-Andrássy út kereszteződésében továbbra is rendőrök irányítják a forgalmat. Nincs nagy torlódás, de lassabban halad a forgalom.

A taxisok az MTI-nek azt mondták, hogy hárman bejelentették a rendőrségen, hogy szerda éjfélig tüntetnek, erről hatoldalas jegyzőkönyvük is van. Addig tehát mindenképpen maradnak. A rendőrség közölte: tudomásul vették a tüntetést.

A taxisok hétfő reggel óta tüntetnek. Tegnap váratlanul lezárták az utat, ugyanis tüntetésüket előre nem jelentették be. A taxisok az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakoznak, az ugyanis szerintük nem felel meg a budapesti taxisrendeletnek.

Top 0