• Külföld
Faktor

Össze kell fognia az oroszoknak az amerikaiakkal Szíriában

Elengedhetetlen, hogy az oroszok és az amerikaiak összehangolják a katonai tevékenységüket, csak így tudják leállítani a szíriai harcokat - erről árgyalt Szergej Lavrov orosz és John Kerry amerikai külügyminiszter az 52. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián - közölte Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő.

Zaharova szerint a két külügyminiszter a katonai együttműködés konkrét lépéseit tárgyalta meg. A külügyminiszteri találkozón kijelentették, hogy a két ország katonai akcióinak összehangolása elengedhetetlen ahhoz, hogy a szíriai harcok leálljanak. Az orosz külügyi szóvivő szerint ezeket a konkrét lépéseket a következő napokban meg is teszik, hogy a gyakorlatban megvalósuljon a katonai koordináció.

Fotó: Europress-Christof Stache/AFP

Fotó: Europress-Christof Stache/AFP

A Szíriát támogató nemzetközi csoport megállapodása szerint egy héten belül, fokozatosan akarják elérni a nagyhatalmak a harcok leállítását az egész országban, a kormányerők és a mérsékelt ellenzék fegyveresei között. Kerry a megállapodás után azt mondta, hogy a fegyverszünet csak akkor lehet tartós, ha a szíriai válság megoldásában érdekelt összes fél együttműködik Oroszországgal. Lavrov közölte, hogy Oroszország és az Egyesült Államok vezette szíriai koalíció is együtt akar működni.

Top 0