• Belföld

A szerdai budapesti járatait is törölte a Brussels Airlines

A Brussels Airlines szerdán három járatot indított volna Brüsszel és Budapest között. A robbantások miatt azonban mindhármat törölték.

Hardy Mihály, a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy reggel fél hétkor, délben, illetve 17.40-kor indult volna repülő a két város között.

A Lufthansa-csoporthoz tartozó cég bejelentette, hogy akinek március 22. és 28. között volt foglalása a Lufthansa, az Austrian, a Swiss, az Eurowings vagy a Brussels Airlines valamelyik brüsszeli gépére, azoknak egy átfoglalás vagy visszamondás ingyenes.

Három járat indult volna Budapest és Brüsszel között.

Három járat indult volna Budapest és Brüsszel között.

A Budapest Airport azt javasolta az utasoknak, hogy lehetőleg két órával a járatuk indulása előtt érkezzenek a repülőtérre.

Kedden reggel két merénylet történt Brüsszelben. A Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson robbantottak, ami miatt 34 ember meghalt és 230 megsebesült. A nemzetközi repülőteret lezárták, valamennyi járatot töröltek. A merényletek után a belga fővárosba tartó repülőgépeket Amszterdamba, Liege-be és más repülőterekre irányították át. A Zaventem repülőtér szerdán is zárva marad a terrorfenyegetettség miatt.

Szijjártó Péter korábban azt tanácsolta, hogy aki teheti, ne is utazzon most Brüsszelbe.

Top 0