• Krimi

A székhez ragasztotta a diákját, hogy ne mocorogjon

A walesi tanár azt mondta, csak viccnek szánta a dolgot.

A 38 éves Matthew Brown egy általános iskolában dolgozott helyettesítő tanárként évekig, nagyon kedvelték őt. Most viszont felelnie kell azért, hogy az egyik diákját a csupasz bokájánál fogva a székhez celluxozta, mert a fiú mocorgott az órán 2015 nyarán.

Az iskolaigazgatónak a tanár azt mondta, csak viccnek szánta a ragasztást és belátja, hogy ostobán viselkedett. Most elfogadhatatlan szakmai magatartásért kell felelnie a helyi oktatásügyi tanács előtt, de Brown nem jelent meg az ülésen, mert szerinte nem volt szakszerűtlen.

Az incidens után a gyerek apja bement az igazgatóhoz, mert a fiú semmiképpen nem akart iskolába menni, nagyon felzaklatták a történtek. Az igazgató elmondta, sokkolta a történet, de Brown megbánta, amit tett. Az igazgató szerint a tanár nem állított jó példát a gyerekek elé, nem gondolt bele, mit tesz, és annak milyen következményei lehetnek a tettének a karrierjére nézve.

Brownt azzal is megvádolták, hogy a fiú kezét a padhoz celluxozta, egy másik lány kezét pedig egy labdához ragasztotta. A vizsgálóbizottság elnöke azt mondta, a tanár szerint a labdás eset csak baleset volt.

Az eset óta Brown már nem tanít az iskolában, mert csak egy gyesen lévő tanárnőt helyettesített – írja a BBC

Kommentek:

Top 0