• Sport
Faktor

A szatyor a múlté, eredeti Messi-mezt kapott az afgán kisfiú

Lionel Messi, a Barcelona ötszörös Aranylabdás labdarúgója a menedzsmentjén keresztül eredeti mezt küldött a saját aláírásával annak az afgán kisfiúnak, aki szatyorból készítette magának másolatot.

Fotó: Facebook/Unicef Afghanistan

Fotó: Facebook/Unicef Afghanistan

Januárban figyelt fel a világ a fiúra, akinek a képe bejárta a világsajtót. Egész kampány indult azért, hogy megtudják, ki is valójában ő, a képet nagyon sokat megosztották, és eljutott a majdnem 700 ezer követővel rendelkező Messi10stats nevű felhasználóhoz is, aki állítólag megkereste Messi képviselőit, akiken keresztül azt az üzenetet kapta, hogy a futballista szeretné megismerni a fiút, és ajándékot is akar neki adni.

Egy héttel később megtalálták, Murtaza Ahmadi azonosításában a nagybátyja, Azim segített. Messi az UNICEF jószolgálati nagykövete, a szervezet segítségével sikerült eljuttatnia a saját nevével, mezszámával és aláírásával ellátott eredeti argentin válogatott mezt a kisfiúnak. Messi több dedikált pólót is küldött a családnak, többek között Ahmadi idősebb testvérének, Hamayonnak is, aki az eredeti képet feltöltötte az internetre. Azt nem lehet tudni, hogy a szatyorból készített „meznek” mi lett a sorsa.

EZT IS AJÁNLJUK:

    „Imádom Messit, és a mezem azt mutatja, hogy ő is imád engem” – mondta boldogan Ahmadi, miután felvette az ajándékba kapott pólót.

    Top 16