• Élet
Faktor

Jobban félnek a számítógéptől, mint a veréstől

A számítógép előtt töltött túl sok idő és az ezzel kapcsolatos egészségi problémák aggasztják leginkább az ausztrál szülőket gyermekeik egészségével kapcsolatban. A számítógépezés megelőzte az internet veszélyei és a családon belüli erőszak miatti aggodalmat is.

Fotó: Getty Images / Matt Cardy

Fotó: Getty Images / Matt Cardy

Az ausztrál gyermekegészségi felmérésben 2000 szülőt kértek meg, hogy 29 lehetőség közül válasszák ki azokat, amelyek a leginkább aggasztják őket gyerekeikkel kapcsolatban.

A melbourne-i Királyi Gyermekkórház felmérése alapján a szülők 58 százaléka a képernyő előtt töltött túl sok időt jelölte meg a legaggasztóbb problémának a számítógépezéssel összefüggő mozgásszegény életmód miatt. A felmérést végző Anthea Rhodes azt mondta, meglepődött, hogy a túlzott számítógép-használat a lista élére került. De elismerte, hogy a képernyő előtt töltött idő hosszan tartó üldögéléssel jár, ami elhízáshoz vezethet.

Az elhízás egyébként a lista második helyén van 55 százalékkal, habár a szülők mindössze 8 százaléka érezte úgy, hogy gyermekét valóban fenyegeti a túlsúlyosság veszélye - írja az MTI.

A szülőket leginkább aggasztó tíz probléma:

1. a túl sok számítógépezés

2. az elhízás

3. a nem elegendő testmozgás

4. az egészségtelen étrend

5. a zaklatás

6. a kábítószer-fogyasztás

7. a családon belüli erőszak

8. az internet veszélyei

9. a gyerekbántalmazás

10. öngyilkosság.

Az ausztrál Egészségügyi és Jóléti Intézet szerint 2012-ben az asztma volt a szülők a legnagyobb aggodalma.

Top 0