• Élet
Faktor

A sörök mennyországa: ilyen volt a Belga Sörfesztivál - Képgaléria!

Még felsorolni is lehetetlen lenne, milyen sokfajta sört lehetett megkóstolni a Belga Sörfesztiválon.

A hétvégén ismét örülhettek a sörök szerelmesei, már a 7. alkalommal rendezték meg a Belga Sörfesztivált. Aki kilátogatott a budapesti Bálnába, 205-féle sörből válogathatott, ezek között is 61-féle csapolt volt.

Kattintásra képgaléria nyílik!

Kattintásra képgaléria nyílik!

Mivel nehéz lett volna ennyi sört végigkóstolni, idén egy újfajta kategorizálási rendszert vezettek be. Ez a rendszer ízviláguk szerint 11 kategóriába sorolta a fesztivál söreit. A kategóriák elnevezésében minden esetben szerepel egy, vagy két domináns íz: keserű, édes, fanyar, valamint ezek kombinációi. Az elnevezések második felében olyan ízek, vagy hatások találhatóak, melyek segítségével az alap ízek további kategóriákra bonthatóak, így növelve annak esélyét, hogy a látogatók eljussanak az ízlésünknek leginkább megfelelő sörökhöz.

Az 2016-os Belga Sörfesztivál egyik kiemelt sörtípusa a saison sör volt, amely egy hosszú időre feledésbe merült tradicionális belga sörtípus, mely napjainkban reneszánszát éli. A saison sörök könnyen iható, mégis sűrű, tápláló, enyhén savanykás ízüknek köszönhetően rendkívül frissítő italok.

A másik kiemelt sörtípus idén az úgy nevezett „sour ale” volt. Az ebbe a kategóriába tartozó flamand vörös és barna, valamint lambic sörök fanyar ízvilágukkal a régi idők söreit testesítik meg, melyek azokban az időkben készültek, amikor a sörfőzők rozsdamentes acéltartályok helyett még fahordókat. használtak.

A kínálatban érdemes volt kipróbálni az olyan különlegességeket, mint azokat, amelyeket teával vagy éppen costa ricai kávéval érleltek és főztek. A teljesség igénye nélkül a Belga Sörfesztiválon csak gyümölcssörből több mint 40 félét lehetett megkóstolni a közkedvelt meggyesektől a barackoson át egészen az egzotikusabb ízűekig. A kókuszos csapolt sör tavalyi sikere nyomán idén már banános csapolt sör kóstolására is lesz lehetőség.  

Top 0