• Sport
Faktor

A románok helyett a magyarok rendezhetnek rangos tenisztornákat

Jövőre ATP- és WTA-tenisztornának is otthont ad Budapest. A férfi és női verseny is Bukarestből költözik vissza a magyar fővárosba.

A női versenyt várhatóan a Syma Csarnokban rendezik meg (Fotó: Europress - Julian Finney/Getty Images)

A női versenyt várhatóan a Syma Csarnokban rendezik meg (Fotó: Europress - Julian Finney/Getty Images)

A magyar szövetség (MTSZ) pénteki sajtótájékoztatóján Szűcs Lajos elnök közölte, a bukaresti viadalt váltó férfi versenyre az addigra újjáépülő margitszigeti teniszközpontban kerül sor április végén, míg a riói torna helyére került női viadalt februárban rendezik meg, várhatóan a Syma Csarnokban.

„Idén 17 alacsonyabb besorolású ITF-versenyt rendezünk, közülük kiemelkedik a jövő héten Soroksáron sorra kerülő 100 ezer dollár összdíjazású női torna, és a következő hétvégén ugyanott játszik a férfi válogatott is Davis Kupa-meccset a szlovákokkal – jelentette ki az MTSZ vezetője. – A hazai közönség azonban a nemzetközi elitre is kíváncsi, a jövőre várhatóan ezt az igényt is ki tudjuk elégíteni. Kijelenthetjük, hogy 2017 a magyar tenisz éve lesz.”

A Margitszigeten található néhai Dózsa-stadion jelenleg romos, ám Szűcs Lajos azt mondta, a kormányhatározat megszületett a felújításról, és tavaszig átadják a modernné varázsolt létesítményt.

Richter Attila főtitkár emlékeztetett rá, hogy Magyarországon sosem volt ATP-torna, 2013 óta pedig a női elit sem látogatott el a fővárosba. Akkor 13 év után költözött el a verseny a Római-partról Bukarestbe.

„A férfi verseny jogtulajdonosa, Ion Tiriac román üzletember és korábbi Davis Kupa-játékos úgy döntött, hogy áthozza a tornát Bukarestből. A magyar fővárost nagyon szereti, valamikor lakott is itt, 1965-ben pedig Budapesten nyert Universiadét” – közölte a főtitkár, hozzátéve, a párosban Roland Garros-bajnok Tiriac a napokban kilátogatott a margitszigeti pályára, és még úgy is tetszett neki a fejlesztés előtt álló létesítmény, hogy jelenleg térdig ér a gaz benne - írja az MTI.

Az ATP-torna főpróbája idén egy 64 ezer euró összdíjazású challanger-verseny lesz október 24. és 30. között a Syma Csarnokban, ahol többek között Fucsovics Márton is pályára lép majd.

Kozmann György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára kiemelte, hogy a kiemelt sportágakba áramló állami támogatás révén egyre több magyar sportoló mutathatja meg tudását, és így lesz ez a jövő évi tenisztornákon is.

Kommentek:

Top 0