• Külföld
Faktor

A Rolling Stones-koncert elhalasztását kérte a Vatikán nagypéntek miatt

Brit lapok szerint felkérte a Vatikán a Rolling Stonest, hogy első, történelmi jelentőségű kubai koncertjét lehetőleg ne nagypénteken rendezze meg.

Az angol rockbanda péntek este lépett színpadra a havannai Ciudad Deportiva arénában, százezrek előtt, ingyen. Óriási sikerük volt, erről itt olvashat. A Daily Mirror című brit lap azonban úgy értesült, hogy a koncert előtt a Vatikán levélben kérte az együttest: a show ne nagypénteken legyen. A levélben állítólag azt is kérték, hogy a Rolling Stones kezdje helyi idő szerint éjfél után a koncertet, mert így elkerülhető lenne a rendezvény és az ünnep ütközése.

Tonight the Stones played a free concert for the people of Cuba!http://www.rollingstones.com/2016/03/26/stonescuba-set-list/#StonesCubaPhoto by Dave Hogan

Közzétette: The Rolling Stones – 2016. március 25.

A lap szerint az együttes tagjai "nem akartak hinni a szemüknek", amikor megkapták a levelet. "Jóllehet nem állt szándékukban megbántani Ferenc pápát", de szerződésben vállalták a pénteki fellépést, emellett "a kubai népnek is megígérték a koncertet, és nem akartak csalódást okozni". Az együttes ezért "tiszteletteljes válaszlevelet" írt a Vatikánnak azzal érvelve, hogy sok más zenei rendezvény is volt nagypénteken világszerte, írja az MTI.

Top 0