• Belföld
CsR

A robbantás estéjén tűnt el a férfi a Teréz körútról, megtalálták

A hajléktalan férfi mindig ott aludt a robbantás helyszínén, ám a merénylet napján eltűnt. A férfit megtalálták, elmondta miért nem volt ott a megszokott helyén.

Előkerült az a hajléktalan férfi, aki rendszeresen ott aludt a szombati robbantással megrongált Teréz körúti épület előtt, de a detonáció napján eltűnt. A férfi csütörtökön tért vissza megszokott helyére és a 24.hu-nak elmondott néhány részletet.

A férfi azt mondta, hogy senki sem szólt neki, sőt senki sem vitte őt sehova a robbantás estéjén, maga ment be egy hajléktalanszállóra,

mert nagyon rossz állapotban volt, két hete nem evett és gyógyszerekre is szüksége volt. Nem tudta, mi készül, de azóta már hallott a merényletről, sokkot is kapott, két napja nem tud aludni.

Elmondta, a rendőrök kihallgatták, hogy pontosan milyen kérdéseket tettek fel, azt nem tudta megmondani, de a lapnak arról panaszkodott, hogy senki nem hiszi el neki, hogy nem tudott a készülő robbantásról.

A közeli nyilvános vécé lejárójához is visszatértek a hajléktalanok, ők a robbantáskor épp a Nagymező utca környékén voltak, mire visszatértek ide, már minden le volt zárva. Tőlük is vettek DNS-mintát és kihallgatták őket.

Szeptember 24-én egy szögekkel töltött bomba robbant a Teréz körúton, a Király utcánál, amiben két rendőrjárőr súlyosan megsérült.

A Bors információi szerint hamarosan tovább élesedhet a kép, profilozók segítik a rendőrök munkáját. Az elkövetőről eddig annyit lehet tudni, hogy 170 centiméter magas, 20-25 év körüli, profi módon viselkedett, a robbantás után átöltözött, valószínűleg a két rendőr volt a célpontja, és szintén a Bors írt arról, hogy magyarul beszél.

Kommentek:

Top 0