• Sport

Vádat emelnek Benzema ellen

Szerdán reggel kilenc órakor a versailles-i rendőrség őrizetbe vette Benzemát. A focista bevallotta, hogy érintett abban, hogy megzsarolták csapattársát. Az ügyészség ma bejelentette, hogy vádat emelnek Benzema ellen.

Fotó: Europress - Jeff Gross/Getty images

Fotó: Europress - Jeff Gross/Getty images

Tegnap beszámoltunk róla, hogy Karim Benzemát, a Real Madrid és a francia válogatott labdarúgóját őrizetbe vették. Ennek oka az volt, hogy Benzema egy csapattársát, Mathieu Valbuenát megzsarolták egy szexvideóval. Az ügyben érintett Djibril Cissé is, aki a kihallgatást követően vissza is vonult a focitól.

Benzema csütörtökön a bíróságon elismerte, érintett Valbuena megzsarolásában. Benzema október ötödikén Clairefontaine-ben, a francia válogatott edzőtáborában beszélt Valbuenával a videóról, sőt meg is mutatta neki a felvételt. Azt azonban még nem tudni, hogy Benzema volt-e a tényleges zsaroló, ezért a jogászok igyekeznek a helyzetet tisztázni.

Francia források szerint három lehetséges forgatókönyv van jelenleg. Az egyik eset az, hogy maga Benzema volt a zsaroló, de lehet, hogy a zsarolók Benzema barátai, ezért a focista közvetített Valbuena és az ismerősök között. A harmadik esetet képviseli Benzema ügyvédje. Eszerint Benzema csak figyelmeztetni próbálta Valbuenát a videóról, de a zsaroláshoz nincs köze.

A zsarolás összege a hírek szerint 150 ezer font, érdekesség, hogy Benzema éppen ennyit keres - hetente. Benzema ügyvédje, Sylvain Cormier az újságíróknak a következőket mondta:

Benzema elégedett és boldog, hogy végre pont kerülhet ennek a bonyolult esetnek a végére. Nem ő volt a tettes, őt csak kikérdezték az üggyel kapcsolatban. Természetesen Benzema kész válaszolni minden kérdésre. Teljesen normális, hogy az ember vallomást tesz, ha beidézik.

Annak ellenére, hogy az ügyvéd tegnap még optimista volt, a francia ügyészség csütörtök délután bejelentette, hogy vádat emelnek Benzema ellen. Ha bebizonyosodik, hogy a Real Madrid csatára bűnös, akkor akár 5 éves börtönbüntetést is kaphat.

Benzema utoljára október 8-án játszott, akkor a Franciaország-Örményország barátságos meccsen két gólt is rúgott.

Top 0