• Tech
Faktor

Mostantól a hallássérültek is könnyen hívhatnak segítséget: ez az alkalmazás hívja a 112-t

A siketek és nagyothallók is könnyedén leadhatnak mostantól segélyhívásokat.

Ezentúl a siketek és nagyothallók is segítséget kérhetnek a 112-es segélyhívó rendszeren, hála egy különleges, Androidra és iOS-rendszerű eszközökre is letölthető alkalmazásnak.

A rendőrség elkötelezett abban, hogy mindenki számára elérhető legyen a 112 segélyhívó rendszer, ezért siketek és nagyothallók számára készített egy mobilalkalmazást 112 SOS Hallássérülteknek névvel - közölték a police.hu-n.

Az alkalmazással néhány érintéssel szöveges üzenet (SMS) küldhető a 112 Hívásfogadó Központjaiba, amely a cselekmény meghatározása mellett tartalmazza az érintettek számát, azt, hogy fennáll-e életveszély, illetve azt is, hogy hol van pontosan szükség a segítségre.

Az alkalmazás használóinak a mobil képernyőjén megjelenő opciók közül kell válogatniuk, az így létrejövő adat pedig automatikusan a már küldendő üzenetbe kerül. A segélykérésre vonatkozó többi tudnivalót már nem kell megírni, illetve az app használójának azt sem kell tudatnia, hogy hallássérült, a program ugyanis ezt is megteszi helyette.

Az app gyors, használata pedig könnyű, és kisebb képernyővel rendelkező, régebbi mobilokon is jól működik. Telepítéséhez Android esetében legalább a 4.1-es kiadású Jelly Beanre, míg iOS-nél a 11-es programverzióra van szükség.

Kommentek:

Top 0