• Külföld
Maksa Mónika

A rákos kisfiú utolsó kívánsága, hogy híres legyen

Egy nyolcéves amerikai kisfiú négyéves kora óta küzd a rákkal. Dorian Murray kezelését nem folytatják, mert a gyerek gyógyíthatatlan. A fiúnak az volt az álma, hogy halála előtt Kínában híres lehessen, ez sikerült is neki.

Dorian Murray egy gyerekek körében gyakori rákbetegségben, a rhabdomioszarkómában, más néven lágyrészszarkómában szenved. Január elején családja úgy döntött, hogy nem folytatják a kezelést, mert a daganat a fiú gerincvelőjére és agyára is átterjedt, az orvosok pedig gyógyíthatatlannak nyilvánították.

Iskolások Wakefieldben. Forrás: Pray For Dorian Facebook

Iskolások Wakefieldben. Forrás: Pray For Dorian Facebook

A fiú apjának elmondta az utolsó kívánságát, mielőtt meghal. Ez pedig az volt, hogy híres lehessen Kínában. A fiú ugyanis csodálja a kínai nagy falat. Apja a gyerek kívánságát úgy teljesítette, hogy a közösségi médiában kérte az embereket, hogy szolidaritásuk jeleként küldjenek fényképet fiának, D-Strong hashtaggel.

EZT IS AJÁNLJUK:
  Támogató férfi a kínai nagy falnál. Forrás: Praying for Dorian Facebook

  Támogató férfi a kínai nagy falnál. Forrás: Praying for Dorian Facebook

  A felhívásra sok ezer ember küldött képet a nagy falról és más kínai nevezetességekről is, de nem csak Kínából. A képet küldők közül sokan arra biztatják a fiút, hogy ne adja fel.

  Forrás: Praying for Dorian Facebook

  Forrás: Praying for Dorian Facebook

  Dorian Murray történetét sok kínai újságban lehetett olvasni, az angol nyelvű China Daily pedig címlapján közölte a történetet. A Hszinhua állami hírügynökség a kisfiú képzelőerejét dicsérte, mely "egy invázióellenes falat szíveket az óceánokon át összekötő híddá" változtatott – írja az MTI.

  Top 16