• Belföld
MZ/X

A postás szerdán viszi majd a nyugdíjakat

A nyugdíjak készpénzben történő kézbesítését a Magyar Posta január 16-án, szerdán kezdi meg.

A Magyar Államkincstár pénteken elutalta a bankszámlákra érkező nyugdíjakat - közölte a szervezet szombaton. A közlemény szerint a GIRO Zrt. a Magyar Államkincstárral együttműködve intézkedett a 2019. január hónapban esedékes nyugdíjkifizetések jogszabály szerinti utalásáról.

A privatbankar.hu szerint valamilyen hiba volt a rendszerben

A bankszámlákra 12-én szokott megérkezni a juttatás, de mivel ez szombatra esik, a januári utalás 11-én volt esedékes a Magyar Államkincstár által közzétett menetrend szerint- írják. Valószínűleg valamilyen technikai probléma merült fel, és ezért napközbeni utalással küldték a nyugdíjakat, ez okozhatta a késést.

A nyugdíjak készpénzben történő kézbesítését a Magyar Posta január 16-án, szerdán kezdi meg, ez némi csúszás ahhoz képest, hogy a Magyar Államkincstár tegnapi közleménye alapján úgy tűnhetett, hogy a kézbesítés már hétfőn elkezdődik.

A posta a portál megkeresésére azt közölte, hogy a nyugdíjak készpénzben történő kézbesítése szerintük nem csúszik, a kezdeti időpont január hónapban 16-a. A Magyar Államkincstár a Postával való megállapodás alapján január 14-én indítja a társaság felé a kifizetést, majd a kézbesítés 16-án kezdődik.

A nyugdíjak postai kézbesítése minden hónapban 10 munkanapon keresztül történik. Akik a postástól kapják a nyugdíjukat, rendelkeznek 2019-re szóló éves nyugdíjkifizetési naptárral, amely személyre szabottan tartalmazza, mely napon érkezik hozzá a postás.

Kommentek:

Top 0