• Belföld

A plasztikai sebészek szerint rossz színben tüntetik fel őket

A Magyar Plasztikai Sebész Társaságnak nincs kifogása az online pénztárgépek ellen, de a változtatás indoklását kifogásolják. Azt pedig diszkriminációnak tartják, hogy megkülönböztetik őket más magánorvosoktól.

A plasztikai sebészek közleménye szerint semmilyen kifogásuk nincs az ellen, hogy az online pénztárgépek használatát kötelezővé teszik nekik is. De kifogásolják a változtatás indoklását és a plasztikai sebészeket rossz színben feltüntető nyilatkozatokat – írja az MTI.

Illusztráció.

Illusztráció.

Diszkriminációnak tartják, hogy a plasztikai sebészeket megkülönböztetik más magánorvosoktól. Szerintük ugyanis semmi sem bizonyítja, hogy jövedelmük lényegesen különbözne. Felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezték, "ahogyan egyes nyilatkozatokban minősítik a plasztikai sebészeti tevékenységet".

A társaság vezetősége azt is kifogásolta, hogy bár többször kérték, semmilyen egyeztetésre nem kaptak meghívást.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter március 22-én jelentette be, hogy további ágazatokra terjesztik ki az online pénztárgépek kötelező használatát. Erről korábban itt írt a Faktor. Az új rendelet szerint a plasztikai sebészeknek is online kasszát kell majd használniuk.

Top 0