• Politika
Faktor

Sztrájkot akar a PDSZ, kivonulnak a köznevelési kerekasztalról

Bár az első ülésre elment a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, most mégsem akarnak részt venni a köznevelési kerekasztal munkájában.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) nem vesz részt a kormány által szervezett köznevelési kerekasztal tárgyalásain - közölte Mendrey László, a szervezet elnöke.

Forrás: liganet.hu

Forrás: liganet.hu

A PDSZ XII. kongresszusa után megtartott sajtótájékoztatón Mendrey László azt mondta: a szervezet nem tartja legitimnek a köznevelési kerekasztalt, mivel annak munkájában túlnyomó többségben kormánytól függő, kormány közeli szervezetek vesznek részt. Hozzátette: a PDSZ nem kíván "díszellenzékként" jelen lenni a tárgyalásokon - írta az MTI.

Mendrey az első kerekasztal után még azt nyilatkozta a Faktornak, hogy korrekt egyeztetés volt.

Mendrey László nem lát más megoldást arra, hogy a kormány "észhez térjen", mint a sztrájkot. A hatékony sztrájk érdekében szükséges legalább a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a PDSZ együttműködése, ezért a kongresszus ismételten megfogalmazott egy felhívást, hogy "nyissák össze a PSZ, illetve a PDSZ sztrájkbizottságát", továbbá azt kérik a PSZ-től, mondja fel a 2013. évi sztrájkbizottsági megállapodást és az abban foglalt moratóriumot, amely szerint ameddig tárgyalnak a kormánnyal, addig nem hirdetnek sztrájkot.

Palkovics László múlt héten mondta el a Faktornak, hogy számos változás várható a köznevelésben. Erről itt olvashatnak bővebben.

Top 0