• Autó
Autószektor

A nők választása 2017-ben: Hyundai Ioniq

Mindent vitt. A Hyundai Ioniq nemcsak a nők kedvence lett, de elnyerte a kategória Zöld Autója díját is.

Ez az a járgány, amelyet a legtöbb nő választott a világon. Persze arról nem szól a fáma, hogy a használtautó piacon mire szavaztunk, vagy mire volt pénzünk. Ennek a felmérésnek kizárólag az új autók vásárlói szolgáltatták az alapanyagot. Viszont egy kalap alá vették mindhárom Ioniq-ot: az Ioniq EV, az Ioniq Hybrid és a PHEV Plug-in Hybrid változatot is. A második helyezett a Mazda CX-5 volt.

Hyundai Ioniq Forrás: Autószektor

Hyundai Ioniq Forrás: Autószektor

Sandy Myhre, az Év Női Autója zsűritagja azt mondta:

EZT IS AJÁNLJUK:
  Szigorú teszten ment keresztül a négykerekű.

  A kizárólag női bírák, szám szerint huszonöten, a világ húsz országából véleményezték. És nem volt könnyű dolguk, mert 420 nevezett autóból kellett választaniuk előbb hatvanat, majd ebből mindössze hármat. Myhre azt mondta, idén kiemelkedett a mezőnyből a Hyundai Ioniq. Mindig nehéz a választás, de mindig vannak magasan kiemelkedő típusok is, mint idén a Ford Fiesta és a BMW 5-ös szériája. Vigasz lehet a kis Fordnak, hogy kategóriájában elnyerte a legkedvezőbb áru autó díját. Myhre véleménye szerint a Fiesta stabil jelölt volt a bírák körében – olyannyira, hogy még a csúcskategóriát jelentő Supreme szegmensben is több szavazatot szerzett, mint például az Aston Martin DB11 and Range Rover Velar. A díjat a következő szempontok alapján osztották ki: biztonság, ár-érték arány, stílus, tárolóhelyek, gyerekbarát kialakítás, könnyű vezethetőség, és a csekély környezeti terhelés, valamint vonzerő.

  Hyundai Ioniq belső tere Forrás: Autószektor

  Hyundai Ioniq belső tere Forrás: Autószektor

  Valószínűleg a nők döntésében nemcsak a paraméterek összessége, hanem a megjelenés is számított. Bizonyos felszínes férfi-minősítések szerint az autó orr részének kiképzése feltűnően nagy hűtőmaszkot, és erősen húzott fényszóróházat mutat, ami lefordítható úgy is, hogy a kocsinak nagy a szája, és szexi a szeme.

  További cikkekért látogasson el az Autószektor oldalára

  Kommentek:

  Top 16