• Külföld
Maksa Mónika

A német emberek már nem akarnak segíteni a migránsoknak

Egy felmérés szerint a német emberek egyre kevésbé akarnak személyesen segíteni a migránsoknak. Sokan korábban azt mondták, hogy segítenének, de meggondolták magukat.

Forrás: Europress - Getty Images/Alexander Koerner

Forrás: Europress - Getty Images/Alexander Koerner

A YouGov közvélemény-kutató intézet szeptember óta végzett felmérését csütörtökön tették közzé. Ebben az intézet azt vizsgálta, hogy a német emberek mennyire segítőkészek, ha a migránsokról van szó. A kutatásból az derült ki, hogy azoknak a száma, akik már segítettek valamennyivel nőtt. Azok az viszont egyre kevesebben vannak, akik a jövőben szeretnének segíteni.

EZT IS AJÁNLJUK:

  18 százalékról 21 százalékra nőtt azoknak az aránya, akik személyesen tettek a migránsokért valamit – írja az MTI. Azoknak a száma is emelkedett, akik egyáltalán nem terveznek önkéntesen segíteni a migránsoknak. Szeptemberben a megkérdezettek 59 százaléka nem akarta őket támogatni, novemberre pedig már 62 százalékuk mondta ugyanezt. Sokan tehát meggondolták magukat szeptember óta, és mégsem akarnak segíteni.

  A YouGov felmérésében az okokat is megvizsgálta. A megkérdezettek 22 százaléka azt mondta, hogy pusztán azért nem segít, mert nem akar. 12 százalékuk pedig nem tudja, hogy hogyan tehetne értük bármit is. A legtöbben, 31 százalék, viszont arról számoltak be, hogy azért nem akarnak önkéntesen segíteni, mert az állami ellátás megfelelő és nincs is szükség külön segítségre.

  Azok közül, akik már segítettek a menekülteken 72 százalék azt mondta, hogy adománnyal támogatta őket. 28 százalékuk számolt be arról, hogy önkéntes munkával segített és csak 4 százalékuk volt, aki azt mondta, hogy otthonába is befogadta őket.

  A YouGov a dpa hírügynökség megbízásából végezte a felmérést november 9. és 11 között. 2019 embert kérdeztek meg Németországban.

  Arról, hogy Németország hogyan tudja ellátni a migránsokat, itt írtunk.

  Top 16