• Külföld
Faktor

A nap hőse: 16 millió forintot talált, visszaadta

A "nap hőseként" ünnepelnek a németországi Minden városában egy 25 éves szíriai menekültet, aki visszaadott 50 ezer euró talált pénzt.

A férfi a készpénzt - 100 darab 500 eurós bankjegyet - egy ruhásszekrény aljában találta, amelyet egy karitatív szervezettől kapott szegényesen berendezett otthonának bebútorozásához. A készpénzen kívül a szekrényben felejtettek több takarékbetétkönyvet is, amelyeken összesen több mint 100 ezer euró van.

A talált pénzzel a férfi és egy barátja a külföldiekkel foglalkozó hivatalba sietett. Jelenleg a rendőrség próbálja megtalálni a kisebb vagyonnyi készpénz és a takarékbetétek jogos tulajdonosát.

„Ez a fiatalember példamutatóan viselkedett, és nagy elismerést érdemel” - hangsúlyozta az észak-rajna-vesztfáliai város rendőrsége keddi közleményében. - Előfordul, hogy valaki talál kisebb összeget, és azt leadja, de egy ilyen nagy összeg visszaadása abszolút kivétel - tették a hozzá a rendőrök.

A férfi tavaly ősszel érkezett Németországba, családja hátramaradt Szíriában. A rendőrségi közlemény szerény és barátságos fiatalemberként dicsérte a becsületes megtalálót. Most még tanulja a német nyelvet, de később Németországban szeretne továbbtanulni - írta az MTI.

Kommentek:

Top 0