• Politika
Faktor

A Nagycsaládosok Egyesülete szerint káros bevonni a diákokat a "sztrájkba"

Nem tartja jó ötletnek a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, hogy a diákokat is bevonják a közoktatás megreformálásáért tartott "sztrájkba".

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete is kiemelkedően fontosnak tartja a köznevelés megújítását. Mint közleményükben írták, hisznek abban, hogy a jövő generációjának sikere a közoktatás minőségében rejlik. Céljuk az, hogy a gyerekek nyugodt körülmények között tanulhassanak, jól felkészült tanárok segítségével egy olyan közoktatási rendszerben, amely rugalmas, a diákokra szabott és képes megfelelni a kor kihívásainak. 

Mint írják, számos család jelezte náluk, hogy az iskolákban a tanárok vagy a szülők arra biztatják a diákokat, hogy ne menjenek iskolába február 29-én. „Úgy véljük, a gyermekek ilyen formában történő bevonása a közneveléssel kapcsolatos vitába megosztja mind a diákságot, mind a szülői közösséget” – írják. Szerintük a közoktatásban létrejött és már évtizedek óta meglévő problémák megoldására a diákoknak az őket képviselő szervezetek révén a véleménynyilvánításra több lehetőségük van. „A gyerekek "sztrájkba" vonása nem szakmai érdekeket szolgál, és adott esetben a diákokban félelmet is kelthet” – írta közleményében a NOE.

Sipos Imre, az EMMI helyettes államtitkára is beszélt arról, hogy február 29, ugyanolyan tanítási nap lesz, mint a többi. Ezért kérte a szülőket, hogy küldjék iskolába a gyereküket. Erről ITT olvashat.

Top 0