• Tech
Gyöngyösi Lilla

Ezeket ne tegye a Facebookon, ha jó munkahelyet akar!

Egy új felmérés szerint 5-ből 1 munkahely utánanéz a leendő alkalmazott internetes tevékenységének, mielőtt felvenné.

A YouGov új felmérése megerősítette, amit eddig is sejthettünk: majdnem minden ötödik munkahely elutasított már az alapján hozzájuk jelentkező munkatársat, hogy az illető mit osztott meg a közösségi médiában. Leginkább a nagyvállalatok körében megszokott, hogy leellenőrzik a leendő alkalmazottjaikat, mielőtt felvennék őket.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Leggyakrabban, 48 százalékban a LinkedIn-t ellenőrzik a munkahelyek, ami nem meglepő, hiszen ez egy szakmai portál akar lenni. A második helyen viszont 46 százalékkal a Facebook áll, amit a Twitter és az Instagram követ 28 és 15 százalékkal. Az olyan közösségi oldalakat, mint a MySpace, a Tumblr vagy a Flickr sokkal ritkábban nyomozzák le.

    A kutatást végzők arról is megkérdezték a munkahelyeket, hogy milyen információkat keresnek a leendő alkalmazottakról, azaz mi jelenthet hátrányt a szemükben. Első helyen 75 százalékkal az agresszív, kirekesztő bejegyzések szerepeltek, második helyen 71 százalékkal pedig a droghasználatra utaló jelek. De hasonlóan veszélyes lehet a rossz helyesírás vagy a részeg fotók megosztása is. Talán meglepő, de a politikai nézetek mellett az is hátrányt jelenthet, ha valaki túl sok bejegyzést oszt meg a közösségi médiában, ahogy a hiúságot sugározó rengeteg szelfi is visszataszító a munkáltatók számára. 

    Kommentek:

    Top 16