• Külföld
Faktor

Döbbenetes dolgokat állított a michigani mészáros, elítélték a lövöldözőt

Tettét nem tagadta, de különféle magyarázatokat talált ki.

Jason Dalton 2016-ban, a kocsijából lőtt le több embert az Egyesült Államokban. Tárgyalása most ért véget, életfogytiglant kapott.

Hat embert gyilkolt meg az autójából kilőve 2016 februárjában egy volt Uber-sofőr a Michigan állambeli Kalamazoo városában. Jason Dalton a BBC cikke szerint kezdetben azzal magyarázta tettét, hogy a személyszállító app megbabonázta az elméjét, és átvette az irányítást a teste fölött.

Dalton nem sokkal a tárgyalás előtt megváltoztatta vallomását, és új történettel állt elő. Azt mondta, hogy szabad akaratából gyilkolt, amelyre már régóta készült.

A most 48 éves férfi teljesen véletlenszerűen gyilkolt, négy emberrel egy étteremben, kettővel pedig egy autóskereskedésben végzett. Az első lövés leadásától számítva mintegy öt óra telt el, mire a hatóságoknak sikerült azonosítaniuk és elfogniuk. Daltont a kalamazooi megyei bíróság tényleges életfogytiglani börtönre ítélte, miután a férfi bűnösnek vallotta magát.

A korábban az Uber alkalmazásában állt sofőr a cég közlése szerint soha nem keltett feltűnést. Mielőtt munkába állt, ellenőrizték, ahogy minden új alkalmazottat, de átment a kötelező átvilágításon.

Kommentek:

Top 0