• Belföld
Faktor

Szakember hívta fel a figyelmet, erre figyeljen az ünnepi étkezéskor

Érdemes kihasználni a tavasz előnyeit.

Nem a mennyiséget, hanem a minőséget kellene szem előtt tartani a húsvéti étkezések alatt - mondta Antal Emese dietetikus.

A szakértő szerint a tradíciókhoz ragaszkodóknak érdemes a sonkák közül a hagyományos parasztsonkát választani, és azt megbízható helyen beszerezni - írja az MTI. Antal Emese a tojás esetében is hangsúlyozta az élelmiszerbiztonság szem előtt tartását, példaként említette, hogy a főtt tojás hosszabb távon eltartható, fogyasztása biztonságosabb.

A dietetikus javasolta, hogy az emberek használják ki a tavasz előnyeit, fogyasszanak friss zöldségféléket az ünnepi ételekhez. Kitért arra is, hogy a napi négy-öt étkezést kellene megtartani, még akkor is, ha a folyamatosan terített asztal akkor is evésre csábít, ha valaki nem éhes.

Kommentek:

Top 0