• Külföld

A merénylet közelében vacsorázott az amerikai alelnök családja

Az izraeliek és palesztinok között hónapok óta folytatódó erőszakcselekményekről tárgyalt Rámalláhban szerda este Joe Biden amerikai alelnök Mahmúd Abbász palesztin elnökkel.

"Eszmét cseréltek a folytatódó erőszakcselekményekről az izraeliek és a palesztinok között, és a Jaffában kedd este történt tragikus terrorcselekményről, amelyben meghalt Taylor Force amerikai állampolgár" - írja a közleményében a Fehér Ház.

Joe Biden kedden érkezett kétnapos látogatásra a térségbe, hogy új lendületet adjon a palesztin-izraeli béketárgyalásoknak. Aznap Jaffában késeléses merényletsorozat történt, amelyben megölték a 28 éves amerikai diákot. Biden szerdán tárgyalt Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, és bírálta a palesztin vezetést, amiért nem ítélte el a történteket. Az amerikai alelnök elmondta, hogy felesége és unokái éppen a közelben, egy tengerparti étteremben vacsoráztak a merénylet idején. Az Egyesült Államok támogatja az izraeli-palesztin konfliktus rendezését két független állam létrejöttével. Sürgette az érintetteket, hogy tegyenek lépéseket a feszültségek csökkentésére, teljesítsék kötelezettségeiket, és tartózkodjanak a gyújtóhangú szólamoktól - írja a közlemény.

Top 0