• Belföld

A menekülttábor bezárását kéri az önkormányzat

A balassagyarmati menekültszállót nem használják ki eléggé, ezért gazdaságtalan a működése. Az önkormányzat arra kéri a kormányt, hogy a debreceni menekülttáborhoz hasonlóan véglegesen zárják be a tábort.

Csach Gábor, Balassagyarmat Fidesz-KDNP-s alpolgármestere azt mondta, hogy a határozatban üdvözölték a kormány tavalyi törvényszigorítását. A szigorítás eredményeként radikálisan csökkent ugyanis az illegális migránsok száma az országban.

A balassagyarmati közösségi szállón tavaly januárban 81, másjustól szeptemberig pedig 105-107 migráns lakott. Szeptember és december között azonban 40-ről 12-re csökkent a létszámuk. Idén januárban már csak négyen laktak a szállón.

Az alpolgármester szerint ezért Balassagyarmat önkormányzata másként szeretné hasznosítani az épületet. Hajléktalanszálló, szakközépiskola vagy valamilyen közigazgatási szerv is otthont kaphatna az épületben. A szálló a város által tervezett börtön megépüléséig az előzetes letartóztatásban lévők fogva tartására is alkalmas.

Balassagyarmat önkormányzata továbbra is fenntartja új börtön építésére vonatkozó felajánlását is a kormány felé. Csach Gábor azt mondta, hogy Balla Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője is támogatja a börtönépítést – írja az MTI.

A balassagyarmati börtönről korábban itt olvashattak.

Top 0