• Tech
Faktor

A magyarok fele a telefonjával alszik

A két évvel ezelőtti 47 százalékhoz képest 20 százalékkal többen, 3,3 millióan használnak okostelefont, ami a felnőtt magyar internetezők 67 százaléka - derül ki az eNet kutatásából. Az okostelefont használók háromnegyede soha nem kapcsolja ki telefonját.

A használók több, mint a fele szó szerint a telefonjával alszik. És a használók negyede egész nap 1 méterre sem távolodik el a készüléktől. A kutatás megállapította azt is, hogy a wifi-t tízből kilenc netező használ. A mobilinternetet használók aránya is folyamatosan emelkedik, már eléri a 60 százalékot, vagyis 2 millió mobilnetező bárhol és bármikor elérhető.

A felmérés szerint az okostelefon-használók 90 százaléka legalább alkalmanként letölt alkalmazásokat, kétharmaduk azonban csak az ingyeneseket.

Az egyik legnépszerűbb applikáció a térkép és navigáció, ilyenje a felhasználók 69 százalékának van, 62 százaléknak van a telefonján valamilyen kommunikációs, 58 százaléknak közösségi médiával kapcsolatos applikációja. Játékot a tulajdonosok 61 százaléka tölt a telefonjára.

Top 0