• Sport

A magyar válogatott tehetségét beválasztották a legjobbak közé

Több oldal is összeállította a 2016-os Európa-bajnokság legtehetségesebb fiataljait tartalmazó listát. Nagy Ádám a Sports Illustrated és a Kicker összeállításában is szerepel. A magyar válogatott 20 éves középpályásáról a magyar szövetség is közölt anyagot, a játékos az Eb miatt elhalasztja az érettségijét.

Ma veszi kezdetét a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság, amelynek 44 év után résztvevője a magyar válogatott. A csapatban helyet kapott két tapasztalt 35 év feletti focista (Király és Gera), de fiatal tehetségeket is találni a keretben.

A nemzetközi sajtó a torna előtt a 21 éven aluli tehetségekre is figyel, így került a figyelem középpontjába Nagy Ádám, a Ferencváros középpályása. A neves amerikai szaklap, a Sport Illustrated a legjobb csapatba választotta a Fradi játékosát.

A lap megemlíti, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány nem fél a fiatalok csapatba tételétől, erre Nagy mellett jó példa Kleinheisler László is. A Sports Illustrated megemlíti, hogy a játékos megbízható teljesítményt nyújt a középpályán, kétlábas és futsalos múlttal rendelkezik. Az újság szerint Nagyra hasonló karrier várhat, mint a 2014-es világbajnokság után távozó Besicre, aki az Evertonhoz igazolt.

A Kicker német lap is összeszedte a legtehetségesebb játékosokat, a magyar válogatottból ők is Nagy Ádámot választották.

Elhalasztott érettségiAz MLSZ honlapján ma jelent meg egy írás, hogy Nagy Ádámnak el kellett halasztania az érettségit, mivel az Európa-bajnokságra kellett utazzon.

Ádám nagyon tudatos, fegyelmezett tanuló, aki a májusi időszakban nemcsak a Ferencváros és a válogatott játékosaként állta meg helyét, hanem az írásbeli érettségiken is

– mondta el az mlsz.hu-nak nyilatkozva Rádi Zsuzsanna, a Telepy Iskola pedagógusa, aki Ádám ügyeit kezelte az iskola testületén belül.

A tanárnő azt is elmondta, hogy az 1995. június 17-én született Nagy Ádám kénytelen kihagyni a szóbeli érettségiket, mert a magyar válogatott éppen Portugália elleni csoportmeccsét játssza majd Lyonban, amikor esedékesek lennének, ezért – az MLSZ és Bernd Storck igazolása után – felmentést kapott a vizsgákon való részvételen.

Top 0