• Politika
faktor

A magyar pártok is részvétet nyilvánítottak

A Fidesz azt írja, a magyar emberekkel együtt osztozik az áldozatok hozzátartozóinak és az egész francia nemzetnek a fájdalmában. Az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írták: Párizs gyásza és félelme ma minden európaié. A terror és a tömeges gyilkosságok nem maradhatnak következmények nélkül.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke arra kéri az embereket, hogy a gyász és a részvét kifejezéseként gyújtsanak gyertyát a budapesti francia nagykövetség előtt. Közleményében azt írta: „Egyszerre megrendítő és felháborító a tegnap éjszaka elkövetett párizsi terrortámadás. A legkevesebb, hogy a gyászban osztozunk az áldozatok hozzátartozóival, barátaival, a francia néppel. Szinte lehetetlen nem gyűlölettel válaszolni a gyűlöletre, de mégis meg kellene próbálni, hogy emberek maradjunk.”

Az MSZP szintén közleményben fejezte ki együttérzését: „Mély megdöbbenéssel értesültünk a Párizst ért szörnyű terrortámadásról. Őszinte részvétünket fejezzük ki az áldozatok hozzátartozóinak, a több száz sebesültnek pedig mielőbbi felépülést kívánunk.” Az MSZP szerint világ polgárainak össze kell fogni, a döntéshozóknak pedig - politikai és vallási nézeteiktől függetlenül - "sürgősen cselekedniük kell, hogy megállíthassuk a fanatikusokat, az őrült gyilkosokat". A Jobbik szerint bekövetkezett az, amitől hónapok óta tartottak, és együttérzésükről biztosították a francia népet.

A PM szerint nincsenek szavak a párizsi támadásra, és részvétüket fejezték ki az áldozatok hozzátartozóinak. „Bármennyire is borzasztó, ami Párizsban történt, nem adhatjuk át magunkat a gyűlöletnek és a félelemnek.  Sem az Iszlám Állam, sem más terrorszervezet nem tántoríthat el attól, hogy higgyünk a békében, az egymásnak nyújtott segítségben” - írta a párt közleményében.

Az Együtt közleménye is elítélte a terrortámadást, azt írták, egész Európát támadták meg és Magyarország kötelessége, hogy támogassa Franciaországot a támadók kilétének megállapításában, de elutasítják a "demagóg és kapkodó válaszokat".

Top 0