• Külföld
Faktor

Rettenetes buszbaleset történt, mindegyik halálos áldozat német állampolgár volt

29-re emelkedett az elhunytak száma.

A madeirai buszbaleset mindegyik halálos áldozata német állampolgár volt - jelentette be a portugál köztársasági elnök, a hatóságok pedig közölték, hogy a kórházban időközben életét vesztette egy német nő, így 29-re emelkedett az elhunytak száma.

Marcelo Rebelo de Sousa a mentési munkálatok addigi eredményei alapján korábban azt mondta, 11 férfi és 17 nő vesztett életét a Portugáliához tartozó szigeten történt buszbalesetben. Az államfő jelezte, hogy haladéktalanul a tragédia helyszínére utazik.

A baleset helyi idő szerint fél hétkor történt. Hírügynökségi értesülések szerint a buszon ötvenheten utaztak - írja az MTI. A sofőr Canico településen egy kanyarban elvesztette uralmát a jármű felett, amely letért az útról és egy domboldali lejtőn lezuhant.

A balesetnek korábban huszonnyolc sebesültje volt, köztük a portugál sofőr és az ugyancsak portugál idegenvezető. Az újabb jelentések szerint az intenzív osztályon belehalt sérüléseibe az egyik német nő, így a halálos áldozatok száma 29-re emelkedett. A Funchalban lévő kórházban így most 27 sebesült van, ketten az intenzív osztályon. 23 embert még megfigyelés alatt tartanak, ketten pedig hamarosan távozhatnak.

A helyi hatóságok szerint a busz "viszonylag új" volt, mindössze öt éve volt forgalomban, és egyetlen előző műszaki vizsgálat sem mutatott ki hibát a járműben.

Kommentek:

Top 0