• Belföld
MZ/X

A műkincs kereskedelem is az internetre költözött

Ahogy más termékeknél, itt is előfordul, hogy hamisított árut kap a vevő, ezért egy galéria és Vatera közösen lép fel a csalások ellen.

Az online kereskedelem a műtárgypiacra is betört, és ahogy más ágazatokban, itt is előfordul, hogy "selejtes" árut kap a vevő. Ezért is döntött úgy a Kieselbach Galéria és a Vatera, hogy együtt lépnek fel a csalások ellen - írja szombati kiadásában a Népszava.

Az online piactér forgalmának 20 százaléka antikvitás, illetve gyűjtemény kategória, ebben szerepelnek a festmények is. A galéria kezdetben 900 festményt kínál megvételre a Vatera egy külön felületén - ismertette a lap.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A galéria webshopoldalára feltöltött kínálat darabjait művészettörténészek és becsüsök vizsgálják meg, így garanciával adja el az aukciósház. Az érdeklődő a kiválasztott képet a galériában veheti át.

    A Vaterán vételre felajánlott műveknél az eladó kérheti a galéria segítségét az eredetiség igazolására. Így idejekorán kiderülhet, ha a kép hamisítvány. A hazai műkereskedelemben a galériáknak felajánlott művek 15-20 százalékáról derül ki, hogy hamisítványok - olvasható a Népszavában.

    Kommentek:

    Top 16