• Belföld
Maksa Mónika

A Lufthansa törölte budapesti járatait

A Lufthansa légitársaság törölte a péntek délutáni budapesti járatait. A légiutas-kísérők sztrájkolnak.

Forrás: Europress - Getty Images/Bloomberg

Forrás: Europress - Getty Images/Bloomberg

A légiutas-kísérők először a frankfurti és a düsseldorfi repülőtéren lépnek sztrájkba péntek délutántól. A tervek szerint egy hétig tart a munkabeszüntetés. A légitársaságnak összesen 290, köztük 23 hosszútávú pénteki járatát kellett törölnie. A sztrájk majdnem 38 ezer utast érint. – írja az MTI.

A 14 óra után Frankfurtból Budapestre érkező, illetve Budapestről Frankfurtba induló két-két járat sem indul. Törölték a Lufthansa Budapestről 14.35-kor és 19.05-kor Frankfurtba induló járatát, valamint a Frankfurtból 18.20-kor és 22.45-kor Budapestre érkező járatát.  

A társaság Frankfurtban szállodai szobát bérelt azoknak az utasoknak, akik emiatt nem tudnak elindulni. Münchenre viszont vasárnapig nem terjed ki a munkabeszüntetés, mert a bajorországi őszi szabadságok most érnek véget. De ezután ott is sztrájk lesz.

A sztrájk csak az anyavállalatot érinti, ezért a Germanwings, az Eurowings, az Austrian Airlines és a Swiss zavartalanul működik. A vitaa korai nyugdíjról és az öregségi nyugdíj feltételeiről folyik. A Lufthansa a már náluk dolgozók esetében akarja elfogadni a követeléseket, az új dolgozóknak viszont csak alacsonyabb nyugdíjat biztosítana. Az új dolgozók a vezető frankfurti tőzsdeindex, a DAX kosarában szereplő cégekéhez hasonló feltételekkel dolgozhatnának.

Top 0