• Sport

A liga legöregebb játékosa újabb két évre írt alá

Akár 45 éves koráig játszhat Adam Vinatieri, aki az Indianapolis Colts rúgója. Korábban már nyert bajnokságot a Colts és a Patriots játékosaként is, új szerződése két évre szól, és akár 6 millió dollárt is kereshet.

Fotó: Europress - Andy Lyons/Getty Images

Fotó: Europress - Andy Lyons/Getty Images

Új szerződést írt alá Adam Vinatieri, az Indianapolis Colts rúgója. Vinatieri most  43 éves, és új szerződése értelmében még 45 éves korában is játszhat. A rúgó két évvel hosszabbított, akár hat millió dollárt is kereshet, de a szerződése garantál számára 1 milliót.

Vinatieri egyike annak a három rúgónak, aki több mint 500 mezőnygólt lőtt pályafutása alatt. A rúgó 2002-ben a Super Bowlban győztes mezőnygólt értékesített még a New England Patriots játékosaként a Rams ellen, majd négy évvel később újra ő döntötte el a nagydöntőt, akkor a Carolina Panthers ellen. Ennek köszönhetően ő az egyetlen játékos az NFL-ben, aki két bajnoki címet is az utolsó másodpercekben döntött el.

Pályafutása alatt négy Super Bowlt nyert (hármat a Patriots csapatával, egyet a Coltsszal), és volt olyan 13 éves szakasz a karrierjében, amikor hat döntőben is pályára lépett. Karrierje alatt 598 mezőnygól kísérletéből 503 ment be, ez 84,1 százalékos pontosságnak felel meg. 2015-ben ez az arány 25/27 volt.

Vinatieri megnyeri a döntőt a Panthers ellen:

Érdekesség, hogy ezzel az új szerződéssel sem Vinatieri lesz minden idők legidősebb NFL-játékosa, mert Morten Anderson 47 éves volt utolsó meccsén 2007-ben, míg 1975-ben George Bland 48 volt, amikor abbahagyta a Raiders játékosaként.

Top 0