• Külföld

A lezuhant gép utasainak személyes tárgyait találták meg

Az egyiptomi katonaság és az EgyptAir légitársaság is megerősítette, hogy a lezuhant gép roncsait találták meg a Földközi-tengeren. Az utasszállító, fedélzetén 66 emberrel, csütörtök hajnalban tűnt el a radarokról. A tragédia oka egyelőre ismeretlen, de a hatóságok nem zárják ki egy terrortámadás lehetőségét sem.

Fotó: Europress / Khaled Desouki - AFP

Fotó: Europress / Khaled Desouki - AFP

Az egyiptomi hadsereg megerősítette, hogy Alexandriától 290 kilométerre olyan roncsdarabokat és személyes tárgyakat találtak, amelyek a Párizsból Kairóba tartó MS804-es járathoz tartoztak. Az EgyptAir légitársaság Twitteren erősítette meg a hírt – írja a BBC.

A repülő – egyelőre ismeretlen okokból – nem sokkal azután, hogy belépett az egyiptomi légtérbe, kétszer éles fordulatot vett, majd belecsapódott a tengerbe. A roncsokat a görög, egyiptomi, francia és brit hadsereg alakulatai is keresik. Tegnap a Kárpathosz-sziget közelében talált roncsokról később bebizonyosodott, hogy nem az EgyptAir gépéhez tartoztak.

Az egyiptomi hatóságok szerint valószínűbb, hogy terrortámadás okozta a gép balesetét, mint hogy műszaki hiba miatt zuhant volna le – igaz, egyelőre egyetlen terrorszervezet sem vállalata a felelősséget. Vizsgálatok szerint egy időzített bomba okozhatott robbanást. Párizsban a Charles de Gaulle reptér személyzetét is átvizsgálják a rendőrök.

A gépen 56 utas és 10 fős személyzet utazott, az áldozatok többsége egyiptomi és francia. Eddig még csak egy áldozat adatait hozták nyilvánosságra: egy kétgyerekes brit apuka is utazott a gépen.

Top 0