• Tech
Faktor

A legtöbb vállalat használná a felhőszolgáltatásokat

A vállalatok többsége pozitívan vélekedik a felhőről egy felmérés szerint. 92 százalékuk az innováció felgyorsítása, 76 százalékuk új ügyfelek szerzése miatt kedveli a megoldást.

Illusztráció

Illusztráció

Az Oracle amerikai informatikai óriáscég megbízásából készített nemzetközi felmérés szerint a hibrid felhőmegoldások telepítésének egyik legfőbb akadálya az összetett informatikai rendszerek kezelése. Ezt a válaszadók 60 százaléka említette. 52 százalékuk az informatikai beszállítóval való kapcsolatot, 27 százalékuk pedig a hálózati sávszélességet tekintette kihívásnak.

A felhő bevezetéséhez szükséges fejlettséget a vállalatok közel 20 százaléka már elérte, két éven belül további 51 százalék éri el ezt a szintet. A válaszadók 29 százaléka szerint a sikeres bevezetéshez a legfontosabb az üzleti döntéshozók támogatásának elnyerése, 25 százalék a költséghatékonyságot, 22 százalékuk pedig a beszállítókkal való erős kapcsolat kiépítését tartja elengedhetetlennek.

A felmérést az Oracle megbízásából az IDG Connect végezte, több mint 450 európai, közel-keleti és afrikai cég döntéshozóinak megkérdezésével - írja az MTI.

Az Oracle korábbi tájékoztatása szerint 600 különböző felhő alkalmazást kínál, a cég az elmúlt fél évben közel 1500 új SaaS (Software-as-a-Service) és több mint 2100 új PaaS (Platform-as-a-Service) ügyfélre tett szert.

Top 0