• Külföld
Faktor

Dráma a repülőn: félig kiszippantotta a gépből a pilótát a légnyomáskülönbség

Az utasok hangos durranást hallottak. A fülkében minden tárgy szanaszét repült, rázkódott a gép.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Utazómagasságon betört a Sichuan Airlines kínai légitársaság egyik gépén a pilótafülke ablaka egy belföldi járaton, és a légnyomáskülönbség félig kiszippantotta a másodpilótát, csak a biztonsági öv tartotta meg. Mint azt megírtuk, a kapitány nehézségek árán biztonságosan leszállította a gépet - írja az MTI.

Az Airbus A319-es típusú gép a közép-kínai Csungkingból tartott a tibeti fővárosba, Lhászába, amikor csaknem 10 ezer méteres magasságon megrepedt a pilótafülke egyik ablaküvege, és hangos durranással betört - mondta el a csengtui gazdasági napilapnak nyilatkozva Liu Csüan-csien kapitány. A fülkében lecsökkent a nyomás, leesett a hőmérséklet, minden tárgy szanaszét repült, óriási volt a zaj, rázkódott a repülőgép, és emiatt nem lehetett leolvasni a műszereket - tette hozzá. A gép Csengtuban hajtott végre kényszerleszállást.

A kínai polgári légiforgalmi hatóság közlése szerint a másodpilótának a karcolásokon túl még annyi baja esett, hogy kificamodott a csuklója. Megsérült a személyzet egy harmadik tagja is, de a 119 utas közül senkinek nem esett bántódása.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A baleset ügyében a hatóságok vizsgálatot indítottak. A repülőgépek pilótafülkéjének ablaka gyakran megrongálódik madárral történő ütközés vagy villámlás miatt, de ritkán fordul elő, hogy az egész ablak betörik - jegyezte meg a Reuters hírügynökség.

    Kommentek:

    Top 16