• Autó
Autószektor

A legjobb magyar Mercedes Sprinter

Ritka szerencsés csillagzat alatt született Kiss Norbi kétszeres Európa Bajnok, hatszoros magyar bajnok autóversenyző és Mercedes marketing együttműködése.

Valószínűleg ennek első és legfontosabb oka, hogy a legendás fiatal sportoló és a legendás régi autómárka pont akkor és pont úgy találkozott, ahogy az a legmegfelelőbb egy jó kezdethez. Kiss Norbi sikerei csúcsán két egymást követő évben szerzett Európa bajnoki győzelme után szerződött a német Tankpool 24 Mercedes versenycsapathoz. A Mercedes legfontosabb hazai importőre, a Pappas autó pedig éppen komoly, máig tartó modell offenzívában volt, amely érintette a csillagos márka luxus autóit, sport autóit és tehergépjárműveit egyaránt. Meg voltak tehát a marketing szinergiák. A Magyarországon rendkívül népszerű, de egész Európában ismert, nyelveket magas szinten beszélő, kitűnő megjelenésű sikeres sportoló szinte olyan volt, mintha legyártották volna reklám arcnak a Mercedes számára. 

Forrás: Autószektor

Forrás: Autószektor

Tehergépjárműveknek jobb reklám nem nagyon kell, mint egy kamion Európa bajnok. Sportautóknak jobb reklámot nem nagyon lehet elképzelni, mint azt a valakit, aki egyedüli magyarként tesztelhette versenykörülmények között a DTM gyári versenyautóját. Egy luxusautó kényelméről kevés ember tud többet és hitelesebbet mondani, mint az, aki az egész kontinenst keresztül-kasul vezeti azért, hogy elmenjen azokra a versenypályákra, ahol gyakran végül ő vezet a leggyorsabban. 

EZT IS AJÁNLJUK:
  Forrás: Autószektor

  Forrás: Autószektor

  Mindez csak arról jutott eszembe, hogy kilátogattam a Kamion EB hungaroringi futamára, ahol Kiss Norbi Mercedes versenykamionjával szemben ott sorakoztak egymás mellett a csillagos márka legújabb teherautói és AMG sportautói. Készítettem is Norbiról néhány fotót, mert feltétlenül megörökítendőnek éreztem ezt a ritka harmóniát ahol hiteles egy szponzor, a szponzoráltja nagy számú rajongói körében és hiteles egy szponzorált, szponzora színeiben, logóival. Valószínűleg a Kiss Norbi - Mercedes Pappas együttműködést tanítani fogják a marketing tankönyvek. Mert a Kiss Norbi sok százezer, ha nem milliós nagyságrendű magyar rajongója bizonyosan közelebb került e kapcsolat által a kedvencét szponzoráló márkával. Az is, aki nem tud venni AMG GT-t csak A vagy B osztályt, az is aki nem tud új Sprintert venni csak használtat.

  Forrás: Autószektor

  Forrás: Autószektor

  Az már csak a hab ennek az együttműködésnek a tortáján, hogy - mint Kiss Norbitól megtudtam - a Pappasnál nem csak nagyon profik, de igazán jó fejek is. Az őt szeretők számára közismert állatvédelmi törekvéseit is szimpátiával figyelik és büszkék rá. De Norbi azt is elmondta, hogy ugyanez a helyzet versenycsapatánál a legendás Mercedeses mérnökök által alapított Tankpool 24-nél. Sőt, a Mercis verseny csapatának egyik vezetője még állateledel adományt is küldött Norbi alapítványának, a Macskaárvaháznak.

  Hát lehet ennyi véletlen egyszerre? Nem hiszem! Ez több annál, ez maga a marketing a négyzeten.

  További cikkekért látogasson el az Autószektor oldalára: www.autoszektor.hu

  Kommentek:

  Top 16