• Kultúra
Faktor

A lánya jelentette be a hírt: meghalt a Rendőrakadémia sztárja

Meghalt George Gaynes, a Rendőrakadémia Lassard parancsnoka. Az amerikai színész kilencvennyolc éves korában hunyt el hétfőn a Washington állambeli North Bendben, halálhírét lánya közölte a The New York Times című lappal.

George Gaynes Finnországban, Helsinkiben született 1917. május 16-án George Jongejans néven. Anyja orosz művész, apja holland üzletember volt. Fiatalon operaénekléssel próbálkozott, az Egyesült Államokba a második világháború után került. Szerepelt színdarabokban és baritonjának köszönhetően musicalekben és operákban is, később mégis a színészetre váltott.

Lassard parancsnokként a Rendőrakadémia című filmben. Forrás: Youtube

Lassard parancsnokként a Rendőrakadémia című filmben. Forrás: Youtube

Az 1984-es Rendőrakadémiában alakította először Lassard parancsnokot, és a kultikussá vált vígjáték mind a hat folytatásában megtartotta a szerepét. Másik nagy sikere a Punky Brewster című televíziós sorozat volt, amelyben az özvegyember Henry Warnimont alakította, aki befogad egy kislányt.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Játszott az Aranyoskám című filmben - amelyben szerepe szerint heves vonzalmat táplált a Dustin Hoffman által megformált női karakter iránt - és több tévésorozatban, köztük olyanokban, mint a Mission: Impossible és a manapság nagy sikerrel futó Hawaii Five-0 eredeti változatában.

    Utolsó munkája a 2003-as Szakítópróba volt Ashton Kutcher és Brittany Murphy főszereplésével.

    Top 16