• Külföld
Faktor

A Koránnal igazolta magát Magyarországon, börtönre ítélték

Két brit férfit novemberben fogtak el a magyar rendőrök Lőkösházán egy vonaton. Egyikük egy ismert muszlim hitszónok Nagy-Britanniában.

A férfiakat 2 év börtönre ítélték most Londonban. Mindketten ültek már börtönben korábban. Most a vád utazási korlátozások megszegése volt. Magyarországon egy vonaton akarták őket igazolni. Egyikük egy angol jogosítványt, a másikuk egy Koránt mutatott fel. Semmilyen papírjuk nem volt, amivel az utazásukat igazolni tudták volna. A két férfit kommandósok vitték még novemberben az ügyészségre. Magyarország végül átadta őket az angol hatóságoknak.

Omar Brooks és Simon Keelert korábban már elítélték terrorizmus finanszírozása miatt. Keeler állítólag Törökországban élő családját akarta meglátogatni, Omar Brooks pedig csak egyszerűen el akarta kísérni. Ő mutatta fel a Koránt, mikor igazoltatták Magyarországon. A férfi ismert iszlám hitszónok Nagy-Britanniában. Többször éltette már nyilvánosan a terroristákat, és állítólag már azt is mondta, hogy öngyilkos merénylőként szeretne meghalni.

A videón egy interjú látható, amit közvetlenül 2010-es szabadulása után készítettek vele.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A hitszónoki tevékenységét pedig ebből a videóból lehet leginkább megismerni.

    Most nem terrorizmus támogatása, vagy terrorista akciók szervezése miatt ítélték el őket, erre nem is talált bizonyítékot a brit hatóság. A 2 év börtönt az utazási tilalom megszegése miatt kapták. Egyébként több mint kétmillió forintnak megfelelő készpénzt találtak náluk, fontban, euróban és forintban - írja az MTI.

    Top 16