• Politika
Faktor

A jövő az Orbánhoz hasonló vezetőké - írja az amerikai konzervatív magazin

A tegnapi brüsszeli támadások után írt cikkében egy konzervatív amerikai újságíró úgy fogalmaz, Európa már most is tele van elidegenedett, militáns muszlim fiatalokkal, közben az európai vezetők napról-napra újakat importálnak. A szerző szerint ebben a helyzetben a jövő a magyar miniszterelnökhöz hasonló vezetőké lehet.

Angela Merkel és Orbán Viktor a tavaly októberi migrációs csúcstalálkozón (Fotó: Europress/AFP - Emmanuel Dunand)

Angela Merkel és Orbán Viktor a tavaly októberi migrációs csúcstalálkozón (Fotó: Europress/AFP - Emmanuel Dunand)

„Vérontás Belgiumban” címmel jelent meg cikk a The American Conservative nevű konzervatív amerikai magazin internetes oldalán. A cikkben a szerző, Ron Dreher felidézi, hogy milyen nehézségek tették lehetővé a tegnapi merényleteket – a migrációs krízistől kezdve a belgiumi iszlám közösség helyzetéig.

Ron Dreher ezután felteszi a kérdést:

Ha az iszlamista terroristák – nem is váratlanul - képesek voltak erre Európa fővárosának szívében, akkor vannak-e még biztonságos helyek Európában?

Úgy folytatja:

Sok szerencsét a nyitott kapuk politikájának további erőltetéséhez, Merkel kancellár. A jövő a magyar miniszterelnökhöz, Orbán Viktorhoz hasonló vezetőké.

A cikkben ezt Orbán Viktor március 15-i beszédéből készített videó-összeállítás követi, angol felirattal. A szerző maga is kiemel néhány részletet. Ezek közé tartozik, mikor Orbán Viktor az Európai Unió egyes vezetőinek fanatikus internacionalizmusáról beszél, számba veszi a kötelező betelepítés jelentette veszélyeket, és visszautasítja a brüsszeli zsarolást.

Ron Dreher elismeri, nem tudhatjuk, hogy a terroristák Belgiumban születtek-e, vagy a migránsok tömegeivel érkeztek az elmúlt évben, de azt is írja, nem ez a lényeg.

A lényeg, hogy Európa már tele van elidegenedett, militáns muszlim fiatalokkal – és az európai vezetők napról napra többet importálnak. Ennek nem lesz jó vége Európa számára. Magyarországgal nem lesz baj.

Top 0