• Külföld
Faktor

A hackerek háborút hirdettek az Iszlám Állam ellen

Az eddig 132 áldozatot követelő párizsi terrortámadások miatt az Anonymous hacker-csoport „totális háborút” hirdetett az Iszlám Állam ellen.

Fotó: Yotube / Anonymous Nord

Fotó: Yotube / Anonymous Nord

Az Anonymous vasárnap kétperces videót töltött fel a Youtube-ra melyben egy álarcos tagjuk eltorzított hangon olvasta fel a hacker-csoport közleményét, miközben felvételeket vágtak be a párizsi merényletekről- számol be a Newsweek.

„Háborút hirdettünk. Legyetek felkészülve!”

üzeni a maszkos alak az ISIS-nek.

„A francia emberek erősebbek, mint ti, és még erősebben fognak kijönni ebből az atrocitásból. Anonymous a világ minden tájáról titeket fog levadászni. Tudnotok kell, hogy megtalálunk benneteket és nem fogunk menekülni hagyni. A legnagyobb műveletünket fogjuk elindítani ellenetek.”

A hacker szerint az Anonymous arra fogja használni minden tudását, hogy „egyesítse az emberiséget” és a terroristáknak „súlyos cyber-támadásokra” kell felkészülniük.

Hétfőn Twitteren is osztottak meg üzenetet arról, hogy az Anonymous háborúban áll a Daesh-sel. Azt írták, hogy nem fogják abbahagyni az Iszlám Állammal szembeni harcot, és kijelentették hogy jobb hackereik  vannak, mint a terroristáknak.

Az ISIS még nem válaszolt az Anonymous hadüzenetére.

Az Anonymous már hónapok óta támadja az Iszlám Államot: eddig sok ISIS-tag Twitter-fiókját tették nyilvánossá és a dzsihádista csoport számos weboldalát hackelték meg. Akcióikat azután kezdték meg, hogy év elején az Iszlám Állam cyber szárnya meghackelte a U.S. Central Command és a Newsweek Twitter-oldalát, valamint a Charlie Hebdo-merénylet is közrejátszott abban, hogy a csoport elkezdett az ISIS-re összpontosítani.

Top 0