• Sport
Faktor

A gyerekével játszott, amikor agyvérzést kapott a magyar válogatott sportoló

A múlt szombaton stroke-ot kapott Peterdi Imre, a Dunaújvárosi Acélbikák korábbi válogatott jégkorongozója szerint szerencséje volt. A 185-szörös válogatott csatár az Amerikai úti idegsebészeti klinikán azt mondta: nagyvenyimi otthonában játszott, éppen birkózott kisfiával, amikor egy gyermeki ütést kapott a bal combjára és azonnal érezte, hogy komoly baj van.

Lebénult az egyik oldalam, de magamnál voltam. Szóltam a feleségemnek, aki azonnal hívta a mentőket. Köszönet mindenkinek, hiszen 42 perc múlva már a műtőasztalon voltam. Az orvosok szerint sokkal jobb, hogy így szakadt le a rög az agyamban, semmint magától tette volna, és az is szerencse, hogy voltak a közelemben

- mondta a 35 esztendős Peterdi.

Voltak jelei annak, hogy túl sokat vállal, nem éppen stresszmentes életet élt. Aktív játékosa volt a MOL Ligában érdekelt Dunaújvárosnak, ezen kívül elkezdett edzősködni is a helyi korosztályos csapatnál és sokat dolgozott. Érezte, hogy amikor kiabálni kellett a jégen, olykor-olykor elhalványult minden előtte.

A szervezetem jelzett, hogy ez így sok. Az első két nap szörnyű volt, senkinek nem kívánom. Azóta jobban vagyok, és várhatóan szerdán átkerülök egy rehabilitációs intézetbe. Naponta 20-30 perc gyógytornát kell végeznem, de utána szigorú pihenőt kell tartanom. Remélem, nem lesz maradandó károsodásom. Ez később derül ki

- mondta a 2008-as szapporói divízió I-es vb-n a feljutást kiharcoló válogatott egyik kulcsjátékosa.

Fotó: Europress / Kisbenedek Attila - AFP

Fotó: Europress / Kisbenedek Attila - AFP

Szervezetében magas volt a kalciumjelenlét, talán ettől is alakulhatott ki veszélyhelyzet az erekben, de most ezt a szintet csökkentik, és kapja a vérhígítót.

Peterdi bízik benne, hogy heteken belül hazatérhet családjához, és utána biztos, hogy az eddigieknél kevesebb stresszel járó életet kell élnie.

A sok látogató is segít, nagyon kedves emberek, barátok, jelenlegi és korábbi csapattársak jönnek be hozzám

- tette hozzá a Pedró becenévre hallgató hokis. 

Top 0