• Autó
Faktor

A Gumball 3000 ismét Magyarországon - videó!

10 év után ismét keresztül száguld Magyarországon a világ legnagyobb flúgos futama, a Gumball 3000. A több mint száz szupersportautóból álló verseny május 1-jén rajtol Dublinból és a tervek szerint május 5-én érkezik a budapesti Szent István Bazilika elé.

A versenyzők közúton, akár a szabályokat is megsértve próbálnak minél rövidebb idő alatt célba érni, a rendőrség viszont minden évben traffipaxokkal, közúti ellenőrzésekkel próbálja lassítani őket. Az indulónak viszont nem jelent akadályt a gyorshajtásért járó büntetés, szóval nem ezen fog múlni a szórakozásuk.

Fotó: Gumball 3000 Facebook

Fotó: Gumball 3000 Facebook

A Lamborghinik, Porschék, Ferrarik, Aston Martinok és egyéb szupersportautók szerelmesei nem hagyhatják ki ezt a napot, ráadásul sok hírességgel is találkozhatunk. A drága autók között mindig indulnak olcsó, vagy viccesre vett verdákkal is, bizonyára így lesz ez idén is.

Maximillion Cooper, az Ágyúgolyó futam című legendás film mintájára indította útjára 1999-ben a Gumball 3000-et, amelyen olyan hírességek is elindultak már, mint Quantin Tarantino, Jay Kay, vagy Daryl Hannah.

Az idei futam Írországból Nagy-Britannián, Franciaországon, Olaszországon, Szlovénián és Magyarországon keresztül vezet Románia fővárosába, Bukarestbe.

Kattintásra galéria nyílik!

Kattintásra galéria nyílik!

Dublinban a Knight Rider sztárja, David Hasselhoff vezeti majd fel az autókat a rajthoz. Budapesten pedig a Ferrari-bolond életművész, Josh Cartu látja vendégül a mezőnyt (ő az, aki két évvel ezelőtt összetörte negyvenmilliós BAC Monóját az Alagútban).

Budapesten eddig kétszer, 2005-ben és 2006-ban jártak a Gumball versenyzői, most újra érdemes lesz figyelni: május 4-én és 5-én megnövekszik majd a szuperautó-forgalom az ország útjain.

Top 0