• Kultúra
Tóth Balázs

A Frea­kin' Disco új klipje je­lölt Ber­lin­ben!

A Frea­kin' Disco RULES klip­jét a nagy múltú New York-i One Sc­reen Short Film fesz­ti­vál után, a Ber­lin Music Video Awards zsű­rije is be­vá­lo­gatta a leg­job­bak közé.

Újra nagy megtiszteltetés érte a Freakin' Discot. A Freund Ádám által készített klip New York után a Berlin Music Video Awards versenyprogramjába is bekerült. A 2013-ban indult fesztiválon a különböző kategóriákban olyan zenekarok videóit válogatták be a díjakra esélyesek közé, mint a Muse, Sia ft. Diplo & Labrinth, a The Chemical Brothers, Anderson. Paak, a The Prodigy vagy a Little Big. A számos kategória közül a magyar zenekar klipje a „Most Bizarre", avagy a legbizarrabb jelöltek közé került.

A szürreális képek és rémálomba illő alakok arra a kérdésre keresik a választ, hogy képesek vagyunk-e megküzdeni a bennünk élő démonokkal? Csizmás András basszusgitáros örül, hogy az ilyen lehetőségek révén sok helyre eljut a zenéjük:

„Most jött haza a klip New Yorkból és már megy is Berlinbe. Nagyon izgatottak vagyunk minden ilyen jelölésnél, nem feltétlenül azért, hogy megnyerjük-e vagy sem, hanem önmagában az, hogy ennyi helyre eljut, nagyon jó visszaigazolás nekünk, és az egész stábnak. Jó emberekkel dolgozhatunk, és a befektetett munka meghozza a gyümölcsét. Köszönjük mindenkinek, aki segített a létrejöttében!"

Míg a klip járja a világot, addig a zenekar sem tétlen, hiszen május elején Budapesten az Akvárium Kishallban koncerteznek mielőtt lengyelországi turnéra vinnék a decemberben megjelent MONSTER  című lemezüket. A budapesti koncerten a The Hybrid Drummer Trio lesz a vendégük, akiknek Busta Rhymes feldolgozását maga Busta Rhymes is lájkolta.

Aki élőben is szeretné hallani a RULESt, itt az idő, hogy megváltsa jegyét az Akvárium Klubba! A Facebook-eseményt itt tudod megnézni, jegyeket itt tudsz vásárolni.   

Kommentek:

Top 0