• Külföld
Faktor

A francia kormányt hibáztatja az orosz facebook megalkotója

Pavel Durov, a Vkontakte nevű közösségi oldal megalapítója egy facebook-bejegyzésben bírálta a francia vezetést.

A merényletek után Párizsban egy Eiffel-toronyra néző ablakban fényképezte le magát fekete ruhában. A kép alá bíráló mondatokat is írt.

Durov a párizsi ablakban, háttérben az Eiffel-toronnyal - fotó: facebook.com/durov

Durov a párizsi ablakban, háttérben az Eiffel-toronnyal - fotó: facebook.com/durov

Én is csatlakozom azokhoz, akik a  világ leggyönyörűbb városában gyászolnak. Úgy gondolom, a francia kormány legalább annyira felelős a merényletekért, mint maga az Iszlám Állam, és azért, mert az ő politikájuk és nemtörődömségük vezetett a tragédiához. Hihetetlenül nagy adókkal veszik el a keményen dolgozó francia emberek pénzét. Ezt aztán közel-keleti értelmetlen háborúkra költik és arra, hogy egy parazita paradicsomot hozzanak létre az észak-afrikai bevándorlóknak. 

Szégyen, hogy a szűklátókörű szocialisták tönkreteszik ezt a gyönyörű országot. Remélem, ők és a politikájuk örökre eltűnnek, és ez a város ismét teljes pompájában fog ragyogni. Biztonságosan, gazdagon és gyönyörűen. Vive la France!

Pavel Durov egyébként maga is migráns, ahogy arra a facebook-bejegyzéséhez írt kommentekben emlékeztetik is. Tavaly, amikor viharos körülmények között távozott a Vkontakte-tól és bírálta Putyin elnököt, elhagyta Oroszországot. A terrortámadásokra máshogy is reagált. Korábban sokan bírálták, hogy sok terrorista használja a Telegram nevű üzenetküldő applikációt, melyet szintén ő hozott létre. Erre válaszul a Twitteren üzent, hogy 78 Iszlám Államhoz köthető csatornát blokkoltak már.

Top 0