• Belföld
Faktor

A Főtaxi a célokkal egyetért, de a tüntetéssel nem

Vízy András, a Főtaxi szóvivője azt mondta, a cég a taxisok januári, az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás elleni tüntetésével, annak módjával nem ért egyet, de az elérni kívánt célokkal igen.

Fotó: Simay Dóra

Az M1 csatornán azt mondta a szóvivő, a vállalat sofőrjei nem vettek részt a demonstráción

Vízy András azt is mondta, a kormányrendelet szerint fuvarszervező tevékenységet csak engedéllyel végezhet egy cég, valamint annak alapján sok feltételnek meg kell felelniük a taxisoknak és autóiknak is, viszont az Uber-sofőröknél mindez nem valósul meg.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A Főtaxi azt szeretné, hogy az összes piaci szereplőre egyformán vonatkozó jogszabályok legyenek, aki pedig ezeknek nem felel meg, azt vonják felelősségre.

    Azt is mondta, nem a Főtaxi feladata a szabályok betartatása, de tanácsaikkal, szakmai véleményükkel szívesen segítenek az illetékeseknek. Vízy hozzátette: a taxitársaságoknál van utasbiztosítás. Viszont, ha valaki egy Uber-autóban utazva megsérül, legfeljebb polgári peres úton tudja bizonyítani igazát.

    A taxisok január 18-ától 21-éig akadályozták a forgalmat Budapest belvárosában az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozva.

    Top 16