• Krimi
Faktor

A földdel tette egyenlővé a házat a gázrobbanás, egy ember meghalt

Csak apróra tört romok maradtak abból a haxby-i házból, amelyben ma reggel valószínűleg egy gázrobbanás megölt egy embert. A család többi tagja a szomszédok szerint elutazott, csak a 63 éves férfi maradt itthon. A házból semmi nem maradt épen.

Fotó: North Yorkshire Police Department

Fotó: North Yorkshire Police Department

A rendőrség találta meg a romok között a 63 éves férfi holttestét – a férfiról csak annyit árultak el, hogy a házban élt. A robbanás pillanatában csak ő volt a házban, a család többi tagját telefonon értesítették a balesetről – írja a Telegraph.

A rohammentőket és a tűzoltókat nem sokkal reggel fél nyolc után hívták ki – a hatalmas robbanás, majd az összedőlő ház hangjára a szomszédok azt hitték, hogy földrengés történt. A romba dőlt ház területét a rendőrök kordonnal zárták le. Több szomszédnak is átmenetileg el kellett hagynia az otthonát, őket a hatóságok ideiglenes otthonokban szállásolták el.

Az utat és a szomszédos kerteket még mindig törmelékek borítják, nem egy ház ablaka betört a robbanás következtében, valamint a közeli templomok is megsérültek a balesetben. Két embert kisebb sérülésekkel láttak el a helyszínen a mentősök, míg a romok között harminc tűzoltó és egy mentőcsapat kutatott túlélők és holttestek után.

A robbanást valószínűleg gázrobbanás okozhatta, de még folynak a nyomozások. Az egyik lakos elmondta, hogy akkora volt a robbanás, hogy azt hitte, egy repülő zuhant le.

„Az egész ház lapossá vált. Úgy hangzott, mintha egy busz rohant volna bele, vagy egy repülő csapódott volna a házba. Minden szomszédos házban kárt szenvedtek az ablakok és a garázsok.”

Top 0