• Külföld
Faktor

Földbe csapódott és kigyulladt egy utasszállító, ez történt az utasokkal

Sokan megsérültek, többen súlyosan.

Fotó: Europress - AFP/Ho/Durango Civil Protection

Fotó: Europress - AFP/Ho/Durango Civil Protection

Felszállás közben lezuhant a durangói Guadalupe Victoria nemzetközi repülőtér közelében kedden az Aeromexico légitársaság egy menetrendszerű járata, a balesetben mintegy 85 utas sérült meg, néhányan közülük súlyosan. A helyi idő szerint délután történt légi balesetben a hatóságok közlése szerint senki sem vesztette életét.

A Mexikóvárosba induló közepes méretű, Embraer 190-es típusú gépen 97 utas és négy főnyi személyzet tartózkodott.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A durangói repteret üzemeltető vállalat, a Grupo Aeroportuario Centro Norte közleményben tudatta, hogy a balesetet a rossz időjárási körülmények okozták.

    "A gép felszállás közben volt" - mondta el a mexikói televíziónak José Rosas Aispuro kormányzó. Hozzátette: az utasok azt mondták neki, hogy egy "durranás" hallatszott, majd a gép minden figyelmeztetés nélkül a földnek csapódott. A kormányzó szerint a gép egy heves jégesőbe került.

    Durangó állam katasztrófavédelmi hatóságának szóvivője, Alejandro Cardoza azt mondta a helyi televízióban, hogy a gép röviddel a felszállás után kényszerleszállást hajtott végre mintegy 10 kilométerre a repülőtértől. Cardoza arról is beszélt, hogy a baleset nyomán keletkezett tüzet sikerült elfojtani, így senki sem szenvedett égési sérüléseket - írja az MTI.

    Kommentek:

    Top 16