• Autó
Autószektor

A Focus "active" korszaka

Mindig is közel állt hozzám a Ford konzervatív innovatívitása.

Tetszett, hogy soha nem voltak indokolatlanul extravagánsak, mindig fontosnak tartották - talán már a Galamb József által tervezett T modelltől kezdve - a letisztult, harmonikus formákat. Viszont mindeközben folyamatosan ott voltak a globális autóipari fejlesztés élvonalában. 1998-ban bemutatott és az F150 mellett világszinten is legsikeresebb modelljük a nálunk is népszerű Focus új generációja érkezett. Ez azonban nem csak modellváltás, műszaki fejlesztés lesz, hanem a Ford szépen, csendben, szerényen meghonosít és várhatóan sikerre visz egy új szabadidő autó típust. "Active". Ez lesz az a márkanév, amely az SUV-kre jellemző, emelt hasmagasságú, de a személyautók utazási, gördülési és biztonsági komfortját megtartó, szabadidő autót takar, amely karakterében, megőrzi a Focus elegáns és letisztult formáit. (Az Active modellek ráadásul a Focuson kívül a Fiestából és a Ka-ból is készülnek majd.)

Ford Focus Active Forrás: Autószektor

Ford Focus Active Forrás: Autószektor

Ez az az innovatív racionalitás, amit szeretek a Fordban: végig gondolták, hogy mi a jó egy személyautóban, mi egy SUV-ban, őszintén szembe néztek mind két kategória hiányosságaival is és megalkották a Focus Active-t, amely a tervek szerint nem csak Európában, de a Ford másik őshazájában, Amerikában is hódítani készül. Várhatóan hódítani is fog, hiszen egyrészről tényleg egyre nagyobb igény van a kicsit magasabb üléspozícióval, minimális terepjáró képességgel és sok-sok hasznos, praktikus tároló hellyel, csomagtartóval rendelkező szabadidő járművekre. Ugyanakkor egyre többen jönnek rá arra is, hogy ostoba pazarlás, felesleges környezetszennyezés e plusz kényelem érdekében, nagyméretű, rosszabb fogyasztású, gyengébb biztonságú és manőverező képességű terepjárókkal közlekedni a mindennapokban - ahol valójában erre semmi szükség.

A képre kattintva galéria nyílik!

A képre kattintva galéria nyílik!

A Ford "Active" brandje tehát várhatóan nem csak egy típus, hanem egy új kategória megnevezése is lesz. Ha valaki azt mondja: F150, mindenki tudja, hogy az maga a klasszikus pick-up. Vélhetően pár év piaci sikere után az active szó egy racionális, de trendi, környezettudatos de sok oldalú szabadidő jármű szinonimája lesz.

További cikkekért látogasson el az Autószektor oldalára: www.autoszektor.hu

Kommentek:

Top 0